Koken

Kokosmelk

  • Kokosmelk is niet de vloeistof in de kokosnoot, het wordt gemaakt van kokosnootvlees. U kunt het in blik en pasta kopen.
    Punten: 6.41 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Boter

  • Als u boter voor het kloppen met een beetje meel bestuift, wordt hij crŤmiger.
    Punten: 6.4 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Rabarber

  • Als u rabarber die niet echt vers meer is, een tijdje in koud citroenwater legt, wordt hij weer vers en stevig.
    Punten: 6.4 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Aarbeien inmaken

  • Bij het inmaken van aardbeien voegt u wat kersensap toe, of voegt u een paar zwarte kersen zonder pit toe, zo behoudt u de kleur van de aardbei.
    Punten: 6.39 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Gedroogde paddestoelen

  • Gedroogde paddestoelen kunt u met een keukenmachine fijn maken, over de soep of saus gestrooid geven ze een krachtige smaak! Erg lekker.
    Punten: 6.38 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1




    Panade olie

  • Voor het paneren van vlees doet u een paar druppels olie door het ei. Dan blijft de panade beter aan het vlees hangen.
    Punten: 6.37 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Braadworsten

  • Als u zeer knapperige braadworsten wilt krijgen, bestrijk ze dan tijdens het braden met bier.
    Punten: 6.37 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Rabarber bewaren

  • Rabarber blijft, in een vochtige doek gewikkeld, in de groentela van de koelkast wel vier dagen vers!
    Punten: 6.36 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Kiwi's en melkproducten

  • Kiwi's worden bitter van smaak in yoghurt en melk. Maar als u de geschilde kiwi's met heet water overgiet, haalt u de bitere stoffen uit de vrucht en is de kiwi heel goed met veel melkproducten te combineren.
    Punten: 6.36 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Kokosmakronen maken

  • Gebruik het deeg snel, het geklopte eiwit valt snel uit elkaar onder de last van de gemalen kokos.
    Punten: 6.36 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Amandelen en noten

  • Amandelen en noten bevatten olie. Als ze vers in een keukenmachine worden gemalen, zijn ze aromatischer dan verpakte gemalen amandelen en noten.
    Punten: 6.35 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Paddestoelen invriezen

  • Paddestoelen schoonmaken en met de eiersnijder in gelijke dunne plakjes snijden. U legt bakpapier op een schaal of dienblad en legt de paddestoelen erop. U kunt ze dan in porties invriezen. De paddestoelen altijd bevroren verder verwerken.
    Punten: 6.35 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Panade cornflakes

  • U krijgt een smakelijke panade als u in plaats van paneermeel cornflakes gebruikt.
    Punten: 6.35 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Aanbranden melk

  • Aanbranden van melk gaat u tegen door een schone glazen knikker mee te koken.
    Punten: 6.35 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Te dunne pudding

  • Een eetlepel puddingpoeder met wat melk aanmaken en door de pudding doet wonderen! Hierna nogmaals koken en u hebt een mooie pudding.
    Punten: 6.34 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Paprika ontvliezen

  • Kleinere hoeveelheden paprika's kunt u eenvoudig ontvliezen met een dunschiller.
    Punten: 6.34 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Gistdeeg maken

  • Als u twee tot drie eetlepels kwark door het gistdeeg kneed, wordt het vochtiger en beter verteerbaar. U heeft dan ook minder boter nodig.
    Punten: 6.33 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Chocolade raspen

  • Als de chocolade en de rasp eerst een uur in de vriezer worden gelegd, is de chocolade beter te raspen.
    Punten: 6.33 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Zeer rijpe bananen

  • Zeer rijpe bananen zijn goed te gebruiken voor bananenmilkshakes. Pureer ze en vries ze in. Wanneer u milkshakes wil maken, kunt u ze uit de vriezer halen en zo gebruiken.
    Punten: 6.33 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Kok worden

  • Als een kind kok wil worden laat hem/haar dan eerst anderen dingen maken zoals brownies cakes muffins of iets anders. Hoe meer je in de keuken doet hoe beter je weet of je ook echt verder wilt met koken.
    Ingezonden door: katie - Punten: 6.33 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


    Meer pagina's:
    1 2 3 4 5   >