Zorgverzekering 2023

Een nieuwe zorgverzekeraar kiezen, of het aanpassen van je huidige zorgverzekering / polis kan pas eind 2022. Uiterlijk op 12 november hebben alle zorgverzekeraars de zorgpremies bekend gemaakt. Vanaf dat moment is het dan ook pas mogelijk om de basisverzekering en aanvullende verzekering voor 2023 te kiezen.

Zorgverzekeringen vergelijken

Uitgebreid vergelijken doe je op een vergelijkingssite. Hier is alle informatie te vinden over de nieuwe polis, inhoud van de basisverzekering en mogelijkheden met aanvullende zorgverzekeringen. Er is enorm veel te kiezen als het gaat om eigen risico en vrije artsenkeuze. De keuze hierin benvloed de korting op de zorgpremie met wel tientallen procenten. Dit houdt in dat je honderden euros per jaar kunt besparen.

5 Tips voor de beste zorgverzekering voor jou

1. Eigen Risico
Kies niet zomaar een extra hoog vrijwillig eigen risico. Zo kost je 1 ritje met de ambulance al meer dan 385,- eigen risico, het bedrag wat je zelf moet betalen. Veel andere reguliere behandelingen in het ziekenhuis worden ook met het eigen risico verrekend. Ben je er vrij zeker van dat er weinig zorgkosten gemaakt worden, dan kun je dus wel veel geld besparen.

2. Vrije Artsenkeuze
De vrije artsenkeuze is van toepassing op ziekenhuizen, apotheken en klinieken. Volledige vrije artsenkeuze is vaak niet nodig, controleer vooraf eerst of de ziekenhuizen, klinieken en apotheken waarvan jij zorg nodig denkt te hebben zijn gecontracteerd door de zorgverzekeraar. Als er geen vrije artsenkeuze is, maar de gewenste zorgverleners wel zijn gecontracteerd kun je goed besparen op de zorgpremie.

3. Tandartsverzekering
Een goedkope tandartsverzekering heb je al voor ca. 5 euro per maand. Hiervoor heb je al voldoende dekking voor reguliere controles en behandelingen welke dan volledig worden vergoed. Keuze in verschillende pakketten zijn enorm, bijkomend voordeel: je mag de aanvullende zorgverzekering bij een andere zorgverzekeraar afsluiten dan waar je de basisverzekering hebt.

4. Medische kosten in het buitenland
Voor het eigen risico of de eigen bijdrage voor zorgkosten in het buitenland kun je je verzekeren. Zijn er plannen om komend jaar naar het buitenland te gaan? Overweeg dan om deze goedkope aanvullende verzekering te nemen. Dit kan je heel veel financieel leed besparen.

5. Gecombineerde aanvullende verzekeringen
Veel verzekeraars bieden combinatiepakketten. Hierin zijn fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen, anticonceptie, condooms en zelfs tandartskosten opgenomen. De samenstelling en dekking zijn overal verschillend. Voor de n is dit een uitkomst, voor de ander betekent dit dat er betaald wordt voor zorg welke niet nodig is.

Bij je zoektocht naar de beste zorgverzekering kun je gebruik maken een zorgvergelijker, hier worden alle zorgverzekeraars met elkaar vergeleken.
Meer lezen kan ook op de site van United consumers.


Voor meer tips over het geld besparen bij aankopen en verzekeringen vind je natuurlijk op onze website: 101Tips.nl. De website met 101 tips die te maken hebben met allerlei onderwerpen.

zorgverzekeraars


Website Disclaimer