Bureau inrichten

De kans is groot dat er op het moment in de woningen in Nederland meer bureaus staan dan ooit eerder. Dit komt natuurlijk door het coronavirus en de lockdown. Veel mensen moeten hierdoor thuiswerken, terwijl veel studenten en scholieren ook thuis aan de slag moeten met het studeren aangezien de scholen in ons land vooralsnog gesloten zijn. Tot hoe lang dit gaat duren is nog maar de vraag, dus het is van belang dat je je bureau op de goede manier hebt ingericht. Zo kun je optimaal productief en efficiënt aan het werk gaan, wat je doet met de onderstaande tips.

Indeling

De bureauruimte zal één van de kamers zijn waar je het grootste deel van je dag door zult brengen wanneer je thuis bent. De naam van deze kamer is natuurlijk erg toepasselijk, de bureau is immers de ster van de ruimte. Eventueel heb je er een boekenkast of een zithoek bij geplaatst, maar alsnog zal het bureau het belangrijkste meubelstuk blijven in de kamer. Toch wordt dit niet altijd gedaan helaas, de bureauruimte ligt namelijk nogal eens vol met troep en opbergdozen. Dit is natuurlijk een verspilling van het kantoor. In principe kun je alsnog wel dozen kwijt in de bureauruimte, maar leg dit niet op het bureau. Zet ze juist in een andere hoek of beter nog: breng ze naar zolder. Laat die focus dus op de werktafel!

Groen

De manier waarop je de bureauruimte inricht hangt onder meer af van de kamer en de locatie. Denk hierbij met name aan losse decoratie die je eenvoudig aan kunt brengen maar ook snel weer kunt verwijderen. Het is dan ook zeker verstandig om groen toe te voegen aan de werkkamer. Hiermee zul je een warme toets geven aan het kantoor waar het bureau staat, want dit oogt over het algemeen nogal sober en strak. Daarnaast kunnen de planten je creativiteit en productiviteit ook nog eens significant verbeteren. Natuurlijk zorgt het wel voor extra werk want je moet de planten verzorgen en onderhouden. Heb je hier geen zin in? Koop dan een kunstplant. Maak van je bureauruimte trouwens geen jungle. Het is juist een stuk beter om het bij een paar kleine plantjes te houden, zo zal het niet af gaan leiden.

Persoonlijk

Een werkruimte zou je eigenlijk altijd een beetje persoonlijker moeten maken, dit is echt aan te raden. Dit is het geval als je een kantoor in je eigen huis hebt, maar ook als je werkt in een open ruimte in het bedrijfspand. In je bureauruimte aan huis kun je dit natuurlijk wat eenvoudiger doen, terwijl het sowieso al wat persoonlijker zal voelen. Het is immers je eigen woning. Je kunt je persoonlijke touch nog wat meer toevoegen aan het kantoor en het bureau door een object erin te plaatsen dat echt belangrijk is voor jou. Hierbij kun je onder andere denken aan een fotolijst met een foto van je kinderen of huisdier. Ook een deco-object kan handig zijn om je persoonlijkheid te laten zien in de werkkamer.