Aardappels



Aardappels stempelen

  • Aardappelstempelen met kinderen is erg leuk, snij een aardappel door midden en maak er een figuur uit en stempel met verf.
    Zie ook website
    Ingezonden door: Corrie - Punten: 7.66 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Magnetron

  • Geen zin in koken maar wel zin in aardappels, leg ze in de magnetron voor 1 grote aardappel 3 minuten. Aan beiden kanten.
    Snij er een stukje uit, roomboter en een beetje zout. Nou ik kan je zeggen dat is smullen.
    Ingezonden door: Corrie - Punten: 7.54 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Aard-Appels

  • Bewaar je appel bij je aardappels. Door de aanwezigheid van de aardappels blijven je appels langer goed.
    Ingezonden door: Jolanda - Punten: 6.6 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1



    Lekker makkelijk

  • Schil voor 2 dagen je aardappelen en kook ze in 1 keer dan heb je de ene dag gekookte en de andere dag kun je ze bakken. Eet smakelijk.
    Ingezonden door: jk - Punten: 6.57 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Zijstengels

  • Leg eens een aardappel in de vensterbank en zie dan hoe vanuit spruiten zijstengels groeien. Eenmaal onder de grond groeien uit de zijstengels knollen. Er ontstaan dan aardappelen.
    Ingezonden door: Ramin - Punten: 6.55 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Aardappel

  • Heb je last van zilvervisjes, plaats dan een rauwe aardappel op de plaats waar ze zijn in een kom. Elke dag even wegspoelen met heet water en je raakt er zo vanaf.
    Ingezonden door: Joke de Ruijter - Punten: 6.52 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Voedingswaarde

  • Veel mensen denken dat aardappelen dikmakers zijn, maar dat is helemaal niet zo. Ze bestaan namelijk voor maar liefst 80% uit water en ze leveren daarom slechts 76 calorien tot 100 gram. Aardappelen bevatten veel voedingsvezels en vitamines, waaronder vitamine B en C.
    Ingezonden door: Ramin - Punten: 6.46 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Kiemende aardappelen

  • Kiemende aardappelen moeten altijd dikker worden geschild, omdat zich onder de schil giftige stoffen bevinden!
    Punten: 6.44 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Overkoken voorkomen

  • Om het overkoken van het water van de aardappels tegen te gaan, doe je als je de aardappel opzet, een klontje boter in het water.
    Ingezonden door: Ramin - Punten: 6.38 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Chips maken

  • Schil de aardappels, snij ze in dunne plakjes, doe ze eventjes in de frituurpan en klaar zijn je chipjes.
    Ingezonden door: Leonie - Punten: 6.37 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Aardappelen over?

  • Heb je aardappelen gekookt en gegeten? Een kliekje over? Bak dit de volgende dag op en je hebt een lekkere warme hap bij de boterham evt.
    Ingezonden door: jk - Punten: 6.36 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Zelf poten

  • Als je aardappelen zelf verbouwd dan kun je de kleine aardappeltjes bewaren om deze volgend seizoen weer te poten. Dit kun je verschillende malen herhalen.
    Ingezonden door: gj - Punten: 6.34 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Aardappelen in de schil gekookt.

  • Als u bij het kookwater een eetlepel karwijzaad doet, smaken de aardappelen zeer aromatisch. Als u liever kruiden gebruikt, doet u een snufje rozemarijn of bonenkruid in het water.
    Punten: 6.34 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    schil aan

  • super gemakkelijk: laat de schil aan de aardappel, wikkel in aluminiumfolie en zet 30 minuten in de oven, klaar
    Ingezonden door: tamara - Punten: 6.31 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Restjes aardappel

  • Deze hoef je niet weg te gooien. Bak ze op of maak er aardappelpuree van. Doe ze in de soep als bindmiddel of maak er een lekkere salade mee. Pureer ze en doe ze in een spuitzak en vorm er rozetjes van en bak ze af in de oven.
    Ingezonden door: J. Prinsen - Punten: 6.31 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Gele aardappelen

  • Als u aan het kookwater een paar druppels citroensap toevoegt, behouden de aardappelen hun gele kleur.
    Punten: 6.3 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Aardappelwaaiers

  • Pak een aardappel, maar schil hem niet! Nu ga je de aardappel in zo dun mogelijke plakjes snijden maar niet helemaal door, houd een klein stukje over. Daarna in de oven, en ze komen er als waaiertjes uit.
    Website
    Ingezonden door: Lara - Punten: 6.3 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Zelfs met restjes van 's middags, heb je 's avonds een lekker gerechtje

  • Als je 's middags patatjes eet en er zijn er veel over? Smijt deze dan niet weg maar snij die in schijfjes en doe ze in de pan. Dit is zeer lekker bv. voor 's avonds, een kleinigheidje met niet veel moeite. Bij deze patatjes kan je bv. een schelletje hesp of salami eten.
    Ingezonden door: Saar - Punten: 6.28 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Aardappelpannenkoeken

  • Als de kinderen eens niet goed eten bak dan eens aardappelpannenkoeken. Heel lekker en vul ze met gestoofde groenten, met vis of vlees.
    Ingezonden door: Gerda - Punten: 6.28 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Aardappelen in de schil gekookt

  • Als u de aardappelen na het koken meteen in koud water laat schrikken zijn ze gemakkelijker te schillen.
    Punten: 6.27 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


    Meer pagina's:
    1 2 3   >