Social MediaWat is Social Media

Dit zijn een verzameling van websites / apps die allemaal te maken hebben met interactie tussen verschillende mensen. Zoals Facebook, Pinterest, Twitter en Instagram. Ze vallen dan onder Social Media maar zijn wel verschillend en hebben andere functies.

Geld verdienen

Geld verdienen met Social Media. Kan dat? Ja dat kan zeker en er zijn veel mensen die leven van Social Media. Maar hoe doe je dat? Geld verdienen met Social Media!
Ik kan het niet in het kort uitleggen want er komt nog heel wat bij kijken. Maar er is een boek en dat heet heel toepasselijk: Geld verdienen met sociale media en is te koop bij bol.com. Dus als je ook geld wilt verdienen moet je misschien eerst een klein beetje geld uitgeven en het boek lezen.

Facebook

Dit is een heel bekende en de meeste weten wel wat je er mee kan doen.
Facebook is een sociaal netwerk waar je dus informatie over jezelf op kunt zetten die anderen dan kunnen lezen. Zoals hobby's, interesses en vakantiefoto's en verhalen. Je kunt bekenden opzoeken en nodigt ze dan uit voor een vriendschap op Facebook. Zij kunnen de informatie bekijken die je op je persoonlijke pagina hebt gezet. Mensen kunnen niet ongevraagd vrienden met je worden maar als je geen beveiliging erop zet kan wel iedereen je berichten lezen.Instagram

Mensen maken veel foto's met hun smartphones en tablets. En dat zul je zelf ook wel herkennen. Via de app Instagram kun je dan die beelden delen met andere mensen. Instagram, door jonge mensen ook wel 'Insta' genoemd, is daarmee een populair sociaal netwerk dat volledig draait om foto's waar je kleine teksten bij kan zetten. Het principe is hetzelfde als andere netwerken zoals Facebook en Twitter. Mensen maken een account aan, delen iets (een foto met een bijschrift) en andere mensen kunnen erop reageren.

Pinterest

Het woord "pinterest" is een samentrekking van de Engelse woorden pinnen en interest. Op Pinterest prikken mensen als het ware hun interesses op een prikbord. Maar natuurlijk geen echt prikbord maar digitaal. Voor elke interesse kunnen ze een ander prikbord maken. Zo'n bord is voor andere deelnemers te zien, maar kan ook privť gehouden worden. Zo hebben mensen persoonlijke collages die inspirerend zijn bij het uitvoeren van hobby's of kleding of misschien wel over make-up, popsterren, uitzichten of het verbouwen van een huis, badkamer of een keuken.

Twitter

De naam Twitter is Engels en betekent "kwetteren". Dit is wat vogels ook doen vandaar dat het logo van Twitter dan ook een vogeltje is. Twitter is een dienst waarmee gebruikers korte berichten kunnen versturen en lezen. De lengte van een Tweet (tekstberichtje) is maximaal 280 tekens. Enige tijd geleden was datnog 140 tekens maar dat was wat weinig. Er kunnen ook foto's, links en locaties geplaatst worden. Gebruikers van Twitter kunnen zich abonneren op de berichten van anderen. Dat heet dan het volgen van die persoon. Elke keer als je dan inlogt bij Twitter zie je de nieuwste berichten van de mensen die je volgt.

Moet je er aan beginnen?

Dat mag je helemaal zelf weten. Er zijn mensen die door de sociale media helemaal niet meer een een leven toekomen omdat ze het zo druk hebben op hun mobieltje of achter het scherm. Maar anderen zijn juist helemaal uit de sleur van alle dag gekomen en hebben weer iets om voor te leven. Het is allemaal heel persoonlijk en wat je er mee doet.
Er is ook heel veel over geschreven. Als je zoekt op Sociale Media (Klik erop!) dan vind je dan ook heel veel verschillende informatieve dingen.