Portofoons huren

Van het stapelen, opbergen en controleren van bestellingen tot het onderhouden van een winkel en tot het beveiligen van een VIP tijdens een vergadering, portofoons bieden zeer betrouwbare, directe communicatie. Eindgebruikers kunnen bevestigen dat het niet lang duurt voordat een belangrijk bericht met één druk op de knop de ander bereikt. Communiceren is onmiddellijk en nauwkeurig, zonder verkeerde herkenning om te corrigeren. Daarom zijn zulke draagbare radio's een populaire keuze gebleven voor communicatie met veiligheidsdiensten, noodhulpteams, militairen en politieagenten. Het kan dus zeker slim zijn om portofoons te kopen, al is portofoons huren misschien nog wel een betere optie. In dit artikel kun je daar meer over lezen.

Portofoons huren of niet?

Sommige bedrijven of sectoren zijn echter van mening dat ze geen portofoons hoeven aan te schaffen voor gebruik op het werk. Ze beseffen dat het voor hen logischer is om een set portofoons te huren dan te kopen. Deze apparaten hoeven niet te worden onderhouden. Ze huren alleen op basis van hun behoefte. En dit is ook nog eens kostenefficiënter. Als je een evenement- of congresorganisator bent, is het gebruik van een paar walkie talkies niet voldoende, vooral niet als je verschillende mensen moet toewijzen in verschillende gebieden in een locatie. Ze moeten het technische team onmiddellijk waarschuwen zodra de volgende spreker op het podium verschijnt bijvoorbeeld of het afstemmen met het keukenpersoneel als het eten in de feestzaal op is. Met elkaar praten via portofoons is veel sneller en nauwkeuriger dan sms'en of bellen met smartphones. communicatie zonder de afleiding van een smartphone en de kans dat het toestel in gesprek is, zorgt er direct voor dat uw team effectiever werkt.

Wat zijn de voordelen van het huren van een portofoon?

Portofoons zijn echt cruciaal voor speciale eenmalige evenementen of gelegenheden. Hierbij kun je onder andere denken aan bruiloften en excursies. Nadat dit afgelopen is kun je de apparaten direct opslaan voor de volgende keer. Daarnaast zijn ze ook essentieel bij evenementen waar enorm veel mensen op af komen, hierdoor is anders echt buitengewoon lastig om te communiceren met anderen. Het is dan dus echt slim om portofoons te gebruiken, deze apparaten kun je het beste huren. Dit heeft namelijk een aantal voordelen, zowel op het operationele als op het financiële vlak. Hieronder kun je daar een paar voorbeelden van vinden.

Instellen is niet nodig

Zo is het niet nodig om de portofoons zelf in te stellen, ze zijn namelijk klaar voor gebruik. Je hoeft zelf dus alleen de basisprincipes van de bediening te leren. Vervolgens kun je de apparaten direct inzetten. De verhuurder regelt de (tijdelijke) vergunning, dus je bespaart de kosten van Agentschap Telecom.

Merken

Daarnaast kun je bij het huren van portofoons kiezen uit een breed scala. Ook apparaten van de beste merken kun je hierdoor gebruiken, waarbij je onder andere kunt denken aan Motorola, Icom, Hytera en Kenwood.

Huren vaak voordeliger

Het huren van portofoons is bovendien een stuk voordeliger dan het kopen van deze apparaten. Zo zul je vergunningskosten ook geen onderhoud- of reparatie kosten hebben, mits je het defect zelf veroorzaakt hebt uiteraard. De verhuurder ontzorgt dus op meerdere vlakken.